Scroll Top

AAN DE SLAG MET VERZUIM

Re-integratie 2e spoor traject en arbeidsdeskundig onderzoek

RE-INTEGRATIE 2e spoor

Voorkomen dat mensen thuis komen te zitten doordat ze ziek worden of een burn-out krijgen, is onze eerste prioriteit. Is iemand al uitgevallen dan doen wij ons best u te ontzorgen en uw medewerker zo goed mogelijk te begeleiden naar werk. Dossieropbouw conform UWV-eisen voorkomt daarbij loonsancties en andere onvoorziene kosten.

Uitvoering van re-integratie tweede spoor
Uw medewerker wordt individueel begeleid door een ervaren loopbaanadviseur met arbeidsdeskundige kennis en achtergrond. Door deze achtergrond communiceren onze adviseurs effectief met uw Arbo arts, geven deskundig advies over passende beroepen en is onze rapportage optimaal afgestemd op de eisen die het UWV stelt.

Aanpak
Tijdens het tweede spoor traject, wordt de medewerker volgens een concreet stappenplan begeleidt naar een volgende baan. Centraal staat daarbij veerkracht, vaardigheden en het in actie komen van de medewerker. De medewerker wordt gestimuleerd zelf regie te nemen om zo in de kortst mogelijk tijd nieuwe mogelijkheden te zien en een volgende baan te vinden.

Wat levert het op?

 • Uw medewerker concentreert zich op wat mogelijk is en kijkt vooruit.
 • Uw medewerker heeft snel en betrouwbaar (in)zicht op passende beroepen en de bijbehorende vacatures, waardoor hij/zij gericht solliciteert.
 • Er zijn minder kosten doordat een medewerker door onze aanpak sneller een andere baan accepteert.
 • U ontvangt rapportages die optimaal aansluiten bij de eisen die het UWV stelt, waardoor de kans op een boete vanuit het UWV wordt geminimaliseerd.

Arbeidsdeskundig onderzoek

U wilt graag duidelijkheid over de duurzame inzetbaarheid van uw werknemer en een advies, waarin wordt aangegeven of en welk vervolgtraject wenselijk is. Op basis van de door de werkgever, werknemer en de door de Arbodienst verstrekte gegevens zal de arbeidsdeskundige van Matchcare het arbeidsdeskundige onderzoek uitvoeren.

Arbeidsdeskundig onderzoek
U krijgt een helder beeld van het verzuimvraagstuk door middel van het arbeidsdeskundig onderzoek van de arbeidsdeskundige van Matchcare. Bovendien bent u daarna in staat om één (of meerdere) oplossing(en) te creëren.

Resultaat
Het arbeidsdeskundig onderzoek geeft u, afhankelijk van de situatie en uw wensen, inzicht in uiteenlopende situaties rondom ziekte en re-integratie. We noemen de beperkingen, maar ook de kansen die uw werknemer heeft. Deze kansen liggen binnen of buiten uw organisatie. U ontvangt van ons een advies, waarin wordt aangegeven welk vervolgtraject wenselijk is. Het advies wordt in diverse scenario´s met vervolgstappen verwerkt. Dit geeft handvatten en tips om het re-integratietraject vaart te geven en het poortwachter dossier op orde te krijgen. Dit bespaart u fors in de verzuimkosten en reduceert de kans op een sanctie aanzienlijk.

Dossieranalyse

 • Toetsing Poortwachter én Sociale Verzekeringen
 • Overleg met werkgever (contactpersoon en/of leidinggevende)
 • Werkplekonderzoek (optioneel)
 • Toetsing belasting-belastbaarheid
 • Gesprek met betrokkene
 • Overleg met bedrijfsarts, UWV en evt. behandelaars
 • Advies
 • Rapportage

De toename van stress en burn-out houdt mensen gemiddeld 242 dagen van de werkvloer en kost gemiddeld 60.000 euro

Aan de slag met verzuim

Re-integratie 2e spoor
Afgestemd op situatie van medewerker

Meer informatie?

Neem contact op met Matchcare voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte-aanvraag.

[contact-form-7 id=”82″ title=”Contactformulier ontwikkelaanbod”]